Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2019

Харківського поліцейського підозрюють у систематичному вимаганні хабарів з підприємця – прокурор області

Прокуратура області затвердила підозру в одержанні неправомірної вигоди оперуповноваженому відділу спеціальної поліції ГУНП в Харківській  області (ч. 3 ст. 368 КК України).

Як повідомив під час прес-конференції за підсумками роботи правоохоронної системи регіону у 2018 році прокурор Харківської області Юрій Данильченко, старший лейтенант налагодив схему незаконного збагачення за рахунок бізнесменів.
 
«Поліцейський вимагав кошти у  жінки-підприємця, що орендувала приміщення на території одного з харківських заводів під цех з виробництва взуття. Чоловік пояснив, що здійснює оперативне обслуговування зазначеної території, і якщо підприємець не хоче мати жодних проблем з бізнесом, в тому числі з боку правоохоронних органів, вона має кожні півроку сплачувати йому 500 дол. Жінка погодилася на умови правоохоронця. Наприкінці грудня минулого року вона передала підозрюваному 14 тис. грн.  Таку ж суму за безперешкодне ведення бізнесу в наступні півроку підприємець віддала йому в січні цього року»,  - розповів прокурор області.
 
Поліцейського затримали поблизу одного з торговельних центрів м. Харкова під час одержання неправомірної вигоди. Наразі на вимогу прокуратури йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 384 тис. грн.
 
Досудове розслідування проводить УСБУ в Харківській області, прокуратура процесуально керує у провадженні. Хід слідства перебуває на контролі керівництва прокуратури області.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2841