Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2019

Результати річної роботи правоохоронної системи Харківщини обговорили на координаційній нараді в прокуратурі області (фото, відео)

У прокуратурі області підбили підсумки роботи щодо запобігання та протидії злочинності в регіоні у 2018 році на координаційній нараді керівників правоохоронних органів під головуванням прокурора області Юрія Данильченка.

У заході взяли участь голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, керівники силових структур регіону.  
 
Відкриваючи нараду, прокурор області Юрій Данильченко відзначив, що минулого року основну увагу правоохоронних відомств області було приділено унеможливленню проявів тероризму, бандитизму, розкриттю кримінальних порушень, пов’язаних з фінансуванням сепаратизму, незаконним використанням державних коштів та земельних ресурсів.
 
Він  наголосив, що результати роботи обласних компетентних органів у сфері протидії організованій злочинності отримали високу оцінку з боку керівництва Генеральної прокуратури України та Консультативної місії Європейського союзу.
 
«Торік викрито удвічі більше стійких злочинних угруповань порівняно з 2017 роком (19 проти 10). Цей показник є другим у державі», - підкреслив Ю. Данильченко.
 
Коментуючи стан протидії злочинності, прокурор області зазначив, що попри зменшення показника зареєстрованих кримінальних правопорушень має місце зростання рівня злочинності (із 129 у 2017 році до 135 у 2018 році на 10 тисяч населення в області).
 
«Минулого року обліковано 36 тисяч злочинів. У 2017 році ця цифра була дещо меншою – 34986. Така статистика обумовлена збільшенням кількості злочинів проти власності, передусім, шахрайства та привласнень майна, у сферах незаконного обігу наркотичних засобів та службовій, щодо безпеки виробництва»,  - розповів він. 
 
Ю. Данильченко наголосив, що правоохоронцями регіону розкрито майже кожен другий злочин з усіх зареєстрованих минулого року.
 
Окрему увагу прокурор області приділив недопущенню тиску на бізнес у зв’язку із закінченням мораторію на проведення перевірок: «З початку цього року відновлено планову діяльність щодо перевірок бізнесу, але це відбувається не хаотично, а у відповідності до закону про державний нагляд і контроль, який передбачає публікацію всіх планових заходів. Вимагаю і надалі дотримуватись порядку взаємодії органів правопорядку та контролю з метою недопущення впливу, в рамках кримінального переслідування, на суб’єктів господарювання, зловживань у цій сфері»,  -  зауважив він.
 
Голова обласної державної адміністрації Юлія Світлична також акцентувала увагу правоохоронців на питаннях протидії диверсійним та терористичним проявам на території регіону.
 
«Прошу Національну поліцію, Службу безпеки у взаємодії з прокуратурою Харківської області особливу увагу приділити саме цьому питанню. Ми розуміємо з вами, що кожна дата, подія та кожен процес, що відбувається на території України або області, можуть бути використані для того, щоб дестабілізувати ситуацію. Ми не повинні піддаватися тому спокою, який у нас є. Ми розуміємо з вами, як ніхто, що безпека та спокій дуже крихкі. Усі наші зусилля повинні бути зосереджені на тому, щоб не допустити якихось проявів дестабілізації на території Харківської області», - сказала Ю. Світлична.
 
Окрім того, вона підкреслила важливість спільної роботи силових відомств регіону з метою недопущення спроб дестабілізації ситуації на Харківщині під час виборчої кампанії.
 
 
 
(фото Марії Зайцевої)
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2571