Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2019

Кава з психотропами та викрадене авто. У Харкові засудили зухвалого злочинця

Вироком Комінтернівського районного суду 30-річного чоловіка визнано винним у розбої, незаконному заволодінні автомобілем, а також незаконному введенні в організм психотропних речовин щодо двох осіб (ч. 1 ст. 187, ч. 3 ст. 289, ч. 2 ст. 314 КК України).

Як розповіла начальник управління прокуратури області Тетяна Сотнікова, зловмиснику присудили 7,5 років позбавлення волі.
 
Обставини справи:
 
Подія трапилася наприкінці липня 2014 року. Засуджений нібито збирався купити автомобіль. Він зустрівся з продавцем для тест-драйву машини. Господар авто взяв із собою на зустріч брата.
 
Дорогою потенційний покупець пригостив братів кавою. До напою він підсипав особливо небезпечну психотропну речовину – диетилтриптамін (ДЕТ). Після кави в чоловіків різко погіршилося самопочуття.
 
Зловмисник хотів скористатися їх безпорадним станом, щоб викрасти машину. Під приводом пошуку грошей для купівлі автівки він їздив з жертвами містом та чекав, доки подіє наркотик. За задумом зловмисника, водій та його родич мали втратити свідомість. Не дочекавшись необхідного ефекту, засуджений змінив план. Попросив про зупинку на заправці та напав на водія. Він ударив чоловіка металевим предметом по голові й жорстоко побив.
 
Після цього нападник довіз братів до одного з харківських автовокзалів. Погрожуючи розправою, він наказав чоловіками залишити автомобіль та вже самостійно поїхав з місця події, прихопивши з собою сумку з грошима й телефонами потерпілих.
 
Довідково:
 
Вирок суду не набрав чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2251