Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.02.2019

Прокуратура припинила діяльність злочинної групи, що систематично викрадала із залізничних цистерн тонни палива (фото)

Прокуратура області спільно з УСБУ в області та Нацполіцією викрила та блокувала діяльність злочинної групи, що розкрадала нафтопродукти АТ «Укргазвидобування» НАК «Нафтогаз України».

Слідство вважає, що схему розкрадання нафтопродуктів із залізничних цистерн  Шебелинського відділення з переробки газового конденсату та нафти налагодив 40-річний мешканець Балаклійського району. До «справи» він залучив ще 3 знайомих, один з яких – працівник залізничної станції.
 
За попередніми даними, залізничник створював усі необхідні умови для крадіжки нафтопродуктів: відправляв цистерни на віддалені колії, де його спільники могли безперешкодно діяти, вказував, де знаходиться конкретний вид нафтопродуктів: газовий конденсат, бензин, дизельне пальне тощо. Інші учасники групи за допомогою спеціального обладнання розкривали цистерни та зливали вкрадене у спеціально облаштовані резервуарами транспортні засоби. Діяли два-три рази на тиждень у темний час доби. Щоразу зливали близько 2 тонн нафтопродуктів.
 
9 лютого двох членів злочинної групи затримали в порядку ст. 208 КПК України під час спроби викрасти із залізничної цистерни 7 тонн газового конденсату вартістю близько 100 тис. грн.
 
В ході санкціонованих обшуків у членів злочинної групи виявили та вилучили підготовлені для реалізації нафтопродукти, спеціально обладнані транспортні засоби, засоби для «зламування» цистерн, гнучкі трубпроводи.
 
Досудове розслідування проводиться за ч.3 ст. 185 КК України (крадіжка з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище, що завдала істотної шкоди потерпілому). Наразі вирішується питання про перекваліфікацію злочинних дій на ч. 5 ст. 185 КК України (крадіжка, вчинена організованою групою в особливо великих розмірах).
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2858