Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2019

Прокурор області привітав фіналістів студентського конкурсу «10 кроків прокурора до подолання корупції» (фото)

Сьогодні, 15 лютого 2019 року, прокурор Харківської області Юрій Данильченко та заступник прокурора області Андрій Гончаренко зустрілися з майбутніми правниками – нині студентами харківських вищих навчальних закладів, які брали участь у всеукраїнському конкурсі «10 кроків прокурора до подолання корупції».

«І для нас, і для організатора конкурсу, Генеральної прокуратури України, ваші роботи - це не формальність. До конкурсу дуже серйозне ставлення, - зазначив Юрій Данильченко у ході зустрічі, - Мені дуже приємно, що є такі молоді люди, яким не байдуже майбутнє правоохоронних органів і прокуратури, зокрема. Які вірять у справедливість та можливість подолання злочинності. Ви не байдужі, і ви маєте свої методи боротьби. Ваші роботі - це свіжий погляд, нове бачення та розуміння молодого покоління юристів. У свої конкурсні роботи ви вклали не тільки  душу, а й свій професіоналізм. Дуже важливо, щоб на службу приходили молоді люди, які вміють думати. Перед вами відкрита дорога. Дякую за ваше ставлення, за ваш творчий підхід, ми чекаємо на вас у прокуратурі».
 
Всього у конкурсі взяли участь понад тисячу студентів усіх вищих навчальних закладів України, які навчаються за спеціальністю «Право». Вони подали на розгляд журі роботи у вигляді презентацій, творів, відеосюжетів і навіть віршів.
 
У рамках регіонального етапу до прокуратури Харківської області надійшла 21 творча робота від студентів Національного юридичного університету ім. Я. Мудрого, Харківського національного університету внутрішніх справ та Національного авіаційного університету імені Жуковського «ХАІ», Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. З них обрано 5 найкращих робіт, які направлено до Генеральної прокуратури України для участі у наступних етапах.
 
«У 2018 році ми вже вдруге вивчали конкурсні студентські роботи. Комісія була з тих працівників, які мають відношення до цієї теми і добре розуміють специфіку боротьби з корупцією. І цього разу ми не могли одразу визначитися, які з них були кращими, які заслуговують найбільшої уваги. Генеральна прокуратура нам пропонувала вибрати 3 роботи, але ми направили 5 кращих, - розповів Андрій Гончаренко. - У всіх цих роботах дуже цікаві думки. Треба, щоб молодь працювала з досвідченими спеціалістами і вносила в роботу щось своє, щось нове. Я впевнений, що всі ви як закінчите свої учбові заклади,  обов’язково започаткуєте багато нових методів боротьби з корупцією».
 
У Генеральній прокуратурі обрали 31 переможця. Двоє з них – харків’яни. Це студенти Харківського національного університету внутрішніх справ Віталій Найда та Тетяна Гавриленко.
 
 



 
 
 
 
 
Більше фото тут.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2063