Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2019

Судовий розгляд справи щодо смертельної ДТП з 6 загиблими на вул. Сумській закінчено. Прокуратура вимагає максимального покарання для водіїв

Сьогодні у Київському районному суді м. Харкова завершилися дебати у кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель людей (ч. 3 ст. 286 КК  України).

«Судовий процес проходив у напруженій психологічній атмосфері. Особливо в перші його дні. Однак, слід зазначити, що і в такій атмосфері суд зміг забезпечити сторонам обвинувачення та захисту необхідні умови для виконання ними своїх процесуальних обов’язків, - зазначив один із процесуальних керівників у кримінальному провадженні Максим Блохін у ході дебатів. - Сторона обвинувачення вважає, що провина обох водіїв доведена в повному обсязі та наполягає на максимальній мірі покарання, передбаченій Кримінальним кодексом України для обох водіїв. Прошу Вас, шановний суд, вдумливо та відповідально підійти до оцінки кожного доказу та прийняти правильне рішення».
 
Крім того, ще один процесуальний керівник у кримінальному провадженні - прокурор Валерій Бухан, звертаючись до суду, підкреслив, що прокуратура просить не застосовувати для обвинуваченої ст. 69-1 Кримінально кодексу України та не призначати водійці покарання за наявності обставин, що пом’якшують його.
 
«Як встановлено під час судового розгляду, є лише одна обставина, яка пом’якшує покарання обвинуваченої – це щире каяття, що виразилося у добровільному матеріальному відшкодуванні деяким потерпілим. Але фактично вона свою вину у скоєному кримінальному правопорушенні не визнає. Це підтверджується і виступом одного із її захисників, аналізуючи який, можна зробити висновок про те, що обвинувачена взагалі не порушувала Правил дорожнього руху України. Тому ми категорично заперечуємо проти застосування ст. 69-1 Кримінального кодексу України і наполягаємо на максимальному терміні покарання – 10 років позбавлення волі для кожного водія», - сказав у своїй промові Валерій Бухан.
 
Наразі для ухвалення судового рішення суддя перебуває у нарадчій кімнаті. Оголошення вироку планується за тиждень.
 
Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода сталася 18 жовтня 2017 року близько 20:40 на перехресті вул. Сумської та вул. Мечникова. Водій автомобілю "Volkswagen Touareg", який виїхав на перехрестя з порушенням Правил дорожнього руху, зіткнувся з автомобілем "Lexus", що рухався на заборонений сигнал світлофору та з перевищенням дозволеної у населених пунктах швидкості. Внаслідок зіткнення "Lexus" виїхав на тротуар, де збив пішоходів.
 
Наразі на вимогу прокуратури підозрювані перебувають під вартою.
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

   

кількість переглядів: 3828