Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2019

Прокуратура через суд повернула державі житлову багатоповерхівку

Господарський суд області задовольнив позов прокуратури про повернення державі з приватної власності 40-квартирного житлового будинку.

Як розповів перший заступник керівника Лозівської місцевої прокуратури Эдуард Миргородський, у 2000 році  недобудовану багатоповерхівку в с. П’ятигірському Балаклійського району придбав у власність харків’янин. За умовами договору купівлі-продажу чоловік мав зберегти первісне призначення будівлі та ввести дім в експлуатацію протягом 3 років.
 
Однак новий власник жодних робіт на об’єкті не проводив, тому умови договору не виконав. До цього часу споруда простояла в стадії будівництва. Разом з тим своєчасне введення дому в експлуатацію могло б забезпечити житлом кілька десятків родин.
 
Зважаючи на порушення вимог договору купівлі-продажу з боку покупця, прокуратура звернулася до суду. Позовні вимоги прокурора задоволені в повному обсязі, чоловік має повернути будівлю у власність держави.
 
Наразі Балаклійським відділом Лозівської місцевої прокуратури вживаються заходи щодо реального виконання судового рішення.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської олбласті

кількість переглядів: 2596