Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2019

Прокурори готові до дебатів і визначилися з позицією щодо міри покарання обвинуваченим в теракті біля Палацу спорту - прокурор області (фото)

Сьогодні під час вшанування пам’яті загиблих внаслідок теракту біля Палацу спорту прокурор Харківської області Юрій Данильченко прокоментував стан судового розгляду кримінального провадження щодо обвинувачених у скоєнні злочину.

«Днями прокуратура вже вдруге завершила представляти суду докази в цій справі. Вперше ми це зробили в лютому 2017 року і сподівалися на швидкий вирок. Але змінився склад суду, через що довелося починати розгляд спочатку. Сьогодні ми знову завершили свою роботу. Уже другому складу суду ми надали повний обсяг доказів вини обвинувачених», - зазначив Ю. Данильченко.
 
За словами прокурора області, обвинувачені використовували всі процесуальні можливості, щоб затягнути розгляд. З  початку нового судового розгляду було призначено понад 60 засідань. Однак половина з них не відбулася через нібито погане самопочуття підсудних.  Окрім того, чи не кожне засідання протягом року починалося з розгляду трьох-чотирьох клопотань підсудних щодо відводу суддів, секретаря суду, потім – прокурора. Жодне з них суд не задовольнив, оскільки доводи обвинувачених не мали нічого спільного із законом.
 
«Близько півроку потерпілі, прокурор, судді, адвокати збиралися на засідання і йшли ні з чим. Зараз ми знову підійшли до фінального етапу. Нас чекає стадія надання своїх доказів стороною захисту обвинувачених. Тільки після цього ми зможемо перейти до дебатів і вироку. Можу запевнити, що прокурори давно вже готові до дебатів і визначилися зі своєю позицією щодо ступеню та міри покарання. І скільки б не було потрібно часу, у нас вистачить і терпіння, і витримки, і професіоналізму відстояти справедливе покарання особам, обвинуваченим у цьому страшному злочині», - наголосив прокурор області.
 
  
 
 
 
 
 
 
  Бльше фото - тут
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2559