Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2019

Прокуратура вкотре відстояла в суді право державної власності на цілісний майновий комплекс Ватутінського елеватора

Східний апеляційний господарський суд погодився з позицією прокуратури та скасував попереднє судове рішення щодо передання у власність одного з ТОВ частини Ватутінського елеватору.

Як розповів заступник прокурора області Андрій Гончаренко, раніше прокуратура в судах різних інстанцій неодноразово відстоювала право державної власності на цілісний майновий комплекс елеватора.
 
Так, влітку минулого року апеляційний суд області за позовом прокурора скасував незаконну приватизацію комплексу. Разом з цим прокуратура області взяла на контроль стан розгляду судами справ, предметом яких може виступати майно зазначеного елеватора.
 
Моніторингом таких судових рішень було виявлено, шо рішенням Господарського суду області задоволений позов одного з ТОВ про визнання за ним права власності на 1/5 частину елеватора. Товариство обґрунтовувало свої права проведенням поліпшень майнового комплексу на загальну суму близько 1,7 млн. грн. Позивач також доводив, що в результаті поліпшень було нібито створено новий об’єкт.
 
Прокуратура не погодилася із висновками суду та подала апеляційну скаргу з метою скасування незаконного судового рішення. В апеляційній скарзі заступник прокурора області обґрунтовував, що спірне майно є частиною цілісного майнового комплексу елеватора. Зміна форми власності цього майна з державної на будь-яку іншу суперечить законодавству, оскільки елеватор входить до переліку об’єктів, що не підлягають приватизації.
 
Східний апеляційний господарський суд в повному обсязі задовольнив скаргу прокурора, скасувавши попереднє судове рішення.
Наразі постанова суду набула чинності, хід її виконання перебуває на контролі прокуратури області.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2080