Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2019

Прокуратура Харківської області викрила мережу збуту наркотиків, організовану правоохоронцем (фото)

Слідчі прокуратури Харківської області спільно з Департаментом внутрішньої безпеки НП України викрили злочинну групу, яка організувала збут наркотичних засобів на території Харкова.

Як розповів  начальник управління прокуратури області Іван Тарасов,  організаторами угруповання виявилися 27-річний лейтенант поліції та 33-річний власник одного з нічних розважальних клубів Харкова.
 
За попередніми даними слідства, вони закуповували та розповсюджували наркотики та психотропи серед наркозалежних, а також клієнтів  клубу. Асортимент «товару» був досить різноманітний: амфетамін, метамфетамін, «екстазі», марихуана.
 
Крім того, виявлено канал постачання психотропних речовин до Харкова поштою. Зокрема, в одному із поштових відділень  міста вилучено близько 100 г амфетаміну, який наркоділки планували збути більш ніж за 100 тис. грн.
 
Під час санкціонованих судом обшуків за місцем мешкання фігурантів провадження вилучено розфасовані наркотичні  та психотропні речовини, зброю, набої та гроші у різній валюті.
 
Наразі 2-х організаторів угруповання затримано. Їм оголошено підозру за ч. 2 ст. 307  КК України (незаконне придбання, зберігання з метою збуту, а також збут особливо небезпечних психотропних речовин, вчинені повторно за попередньою змовою групою осіб, а також збут особливо небезпечних психотропних речовин в місцях масового перебування громадян) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави (поліцейському - у розмірі 1,5  мл.н грн, директору клубу - понад 190 тис. грн.). Після проведення експертиз, буде вирішено питання про можливість внесення даних до ЄРДР за ст. 263 КК України.
 
Досудове розслідування триває.
 
Максимальна санкція статті – 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3316