Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2019

Двох депутатів одного з районів Харківщини засудили за адмінкорупцію

Вовчанський районний суд області підтримав позицію прокуратури та визнав винним депутата однієї з сільських рад району у вчиненні корупційних дій, передбачених ч. 2 ст. 172-6 КУпАП (неповідомлення та несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані).

Як розповів перший заступник керівника Чугуївської місцевої прокуратури Іван Єна, протягом 2017-2018 років 34–річний чоловік набув у власність 19 земельних ділянок загальною вартістю понад 3 млн. грн. Відповідно до вимог законодавства протягом 10-денного терміну він мав повідомити НАЗК про суттєві зміни у майновому стані, однак не зробив цього.
 
Суд визнав депутата винним та призначив стягнення у вигляді адміністративного штрафу в розмірі 3400 грн. Наразі штраф сплачений у повному обсязі.
 
Окрім того, за адміністративне правопорушення засуджено також депутата Вовчанської міської ради, який несвоєчасно подав електронну декларацію  (ч.1 ст. 172-6 КУпАП). Чоловік подав документ на 7 місяців пізніше, ніж цього вимагає закон.
 
За порушення вимог фінансового контролю суд призначив 52–річному депутату 850 грн. штрафу. Наразі усю суму також сплачено.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2547