Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2019

Під Харковом викрили підпільні горілчані цехи (фото)

Прокуратура області спільно з ГУ ДФС у Харківській області викрили підпільні цехи з виготовлення лікеро-горілчаних виробів, розташовані в передмісті Харкова.

За інформацією в.о. начальника відділу прокуратури області Людмили Білозьорової, під час санкціонованих судом обшуків на підпільному виробництві вилучили 990 літрів спирту, понад 2 тис. літрів лікеро-горілчаних виробів, а також обладнання для виготовлення фальсифікованих напоїв, ароматизатори тощо.
 
За попередніми даними слідства, виготовлення сурогату налагодили двоє місцевих мешканців. У підпільних цехах чоловіки виготовляли горілку шляхом змішування спирту з водою. Щоб отримати віскі чи коньяк – додавали ароматизатори й палений цукор. Фальсифіковані напої розливали в тетропаки та пластикові ємності. Сурогат реалізовували через інтернет по всій території України, а також через роздрібну мережу на території Харкова й області.
 
Досудове розслідування проводится за ч. 2 ст. 204 , ч. 2 ст. 28 КК України. Наразі у провадженні тривають першочергові слідчі дії. Встановлюються особи, ймовірно причетні до підпільного виробництва, а також канали незаконного надходження спирту.
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2514