Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.03.2019

Прокуратура наполягатиме на триманні під вартою усіх підозрюваних у вбивстві військовослужбовця під Чугуєвом

Чугуївська місцева прокуратура затвердила підозри у вбивстві військовослужбовця під Чугуєвом чотирьом особам.

Як розповів керівник Чугуївської місцевої прокуратури Ярослав Мишков, тіло 26-річного солдата-контрактника з чисельними колото-різаними ушкодженнями виявили в лісосмузі неподалік військової частини 16 березня.
 
За попередніми даними слідства, організатором убивства стала 22-річна знайома загиблого військовослужбовця. Для розправи над чоловіком дівчина залучила трьох хлопців віком від 15 до 18 років, з якими також раніше була знайома.
 
За даними, що зараз перевіряються слідчим шляхом, мотивом вбивства  стало бажання наживи. Нібито дівчина дізналася, що військовий отримав чималу виплату на банківську картку. Вона підмовила знайомих побити солдата. Жертву заманили до лісосмуги та спочатку побили, а потім жінка віддала наказ добити хлопця, і виконавці нанесли жертві чисельні поранення ножами. Розправу чинили двоє старших хлопців (16 та 18 років). А наймолодший знімав фото та відео злочину. Після вбивства потерпілого пограбували: забрали банківську картку, телефон, інші особисті речі.
 
Наразі двом виконавцям оголошено підозру у вбивстві з корисливих мотивів на замовлення, скоєному групою осіб (п. п. 6,11,12 ч.2 ст. 115 КК України). 22-річна дівчина підозрюється в організації вбивства (ч.3 ст. 27 п.п. 6,11,12 ч.2 ст. 115 КК України), а хлопець, що знімав – у співучасті (ч.5 ст.27 п. п. 6,11,12 ч.2 ст. 115 КК України).
 
Усі підозрювані затримані в порядку ст. 208 КПК України. Протягом доби слідчі та процесуальні керівники звернуться до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу. Прокуратура наполягатиме на триманні під вартою для усіх.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3506