Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2019

Прокуратура виявила порушення прав неповнолітніх при притягненні їх до адміністративної відповідальності

Прокуратура області  перевірила додержання вимог законодавства та прав дітей при притягненні неповнолітніх до відповідальності за адміністративні правопорушення.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Валерій Лялюк, за наслідками перевірки виявлені непоодинокі порушення співробітниками поліції вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення та прав дітей при притягненні їх до адміністративної відповідальності.
 
Зокрема, встановлено випадок винесення інспектором патрульної поліції стосовно неповнолітнього постанови про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, яка не має такого права, або передача керування транспортним засобом особі, яка не має права керування). Хоча, відповідно до вимог законодавства, такі справи розглядаються виключно судом.
 
З метою усунення виявлених порушень органами прокуратури області внесено відповідні документи реагування до ГУНП в області та інших правоохоронних органів.
 
Довідково:
 
Протягом 2018 року органами Національної поліції складено 248 протоколів про адміністративні правопорушення стосовно неповнолітніх. Серед найпоширеніших порушень – куріння тютюнових виробів та розпивання алкогольних напоїв у заборонених місцях, дрібне хуліганство.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1961