Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2019

Прокуратура у суді вимагає повернути територіальній громаді квартиру, якою незаконно заволоділи шахраї

Харківська місцева прокуратура №4 направила до суду позов про визнання недійсними правочинів щодо квартири, яка належить територіальній громаді, а також про витребування житла з незаконного володіння.

Як розповів керівник місцевої прокуратури Володимир Купріянов, йдеться про 1-кімнатну квартиру в Московському районі Харкова вартістю близько 500 тис. грн.
 
Жінка, що мешкала в цій квартирі тривалий час, мала право приватизувати житло ще в 90-і роки, однак оформлювати квартиру належним чином вона не стала. Тому фактично нерухомість належала територіальній громаді, а вона жила в ній як квартиронаймач. Незабаром після смерті жінки квартиру незаконно продали за підробленими документами.
 
Для оформлення договору купівлі-продажу шахраї звернулися до нотаріуса з підробленим свідоцтвом про приватизацію. Відповідно до цього документу житло було оформлене на підставну особу – мешканця іншої області, який і виступив продавцем нерухомості.
 
Наразі позов прокуратури прийнято судом до провадження. За фактом незаконного продажу квартири розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах). Досудове розслідування триває.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2258