Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2019

Прокурор допомогла засудженим матерям налагодити зв'язок з дітьми

Працівники відділу ювенальної юстиції прокуратури області провели прийом ув’язнених з особистих питань у державній установі «Харківський слідчий ізолятор».

Під час прийому до прокурора відділу Катерини Великодної звернулися 2 жінки, які попросили допомогти їм отримати інформацію про місця перебування та долю неповнолітніх дітей.
 
Так, матір 6-річного хлопчика неодноразово зверталася до Служби у справах дітей з проханням надати інформацію про навчання та стан здоров’я малюка. Однак документів, які хотіла побачити жінка, їй так і не надіслали. Лише після втручання прокурора мати першокласника змогла отримати повні відповіді на питання, які її хвилювали.
 
Ще одна ув’язнена взагалі не мала жодної інформації про місце перебування 15-річної доньки. Засуджену жінку взяли під варту безпосередньо в залі суду, тому про подальшу долю неповнолітньої доньки їй не було відомо. Прокурор з’ясувала, що дівчинка наразі перебуває в одному з реабілітаційних центрів м. Харкова. Дитина навчається та забезпечена усім необхідним. Зазначену інформацію передано матері.
 
За результатами прийому в ізоляторі прокурори роз’яснили ув’язненим жінкам чинне законодавство щодо реалізації їх прав як батьків на отримання інформації щодо розвитку і виховання їх дітей.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2413