Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2019

Прокуратура в суді вимагає повернути територіальній громаді 3-кімнатну квартиру, яку незаконно продали після смерті власника

Харківська місцева прокуратура № 3 звернулася до Орджонікідзевського районного суду  м. Харкова з позовом про передачу територіальній громаді міста квартири, яку незаконно продали після смерті власника.

Як розповіла заступник керівника місцевої прокуратури Наталія Коваленко, йдеться про 3-кімнатну квартиру в Індустріальному районі міста вартістю 534 тис. грн.
 
Власник житла надав довіреність на нерухомість своєму знайомому, якого уповноважив продати квартиру. Через певний час власник помер. Того ж дня друг, на якого була оформлена довіреність, передоручив продаж житла третій особі. Після цього нерухомість швидко продали.
 
Однак, відповідно до вимог законодавства, представництво за довіреністю припинилося одразу після смерті власника. Тому усі подальші правочини щодо квартири проводилися незаконно. Більше того, законних спадкоємців на житло не було, тому квартира мала відійти територіальній громаді міста.
 
З метою визнання недійсними правочинів щодо нерухомості та витребування квартири з незаконного володіння прокуратура звернулася з відповідним позовом до суду.
 
Окрім того, за фактом незаконного заволодіння майном наразі триває досудове розслідування  за ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах).
 
 
 Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2484