Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2019

Прокуратура у суді вимагає повернути державі ліс вартістю 4 млн. грн.

Дергачівська місцева прокуратури направила до суду позови про повернення державі 6 га лісу, незаконно переданого у приватну власність.

Як розповів керівник місцевої прокуратури Андрій Кравченко, у 2009 році колишні посадовці райдержадміністрації передали зазначені площі у приватну власність 3 громадян. Землі відводилися під виглядом сільськогосподарських, без згоди постійного користувача  - ДП «Харківська лісова науково-дослідна станція». У подальшому нові власники оформили державні акти на ділянки.
 
Однак, як з’ясувало слідство, надання земель у власність відбулося з низкою порушень. Зокрема, не змінено цільове призначення ділянок. Окрім того, порушено встановлений державою мораторій на відчуження лісових земель. Як наслідок державі було завдано понад 4 млн. грн. збитків.
 
У зв’язку з виявленими порушеннями прокуратура звернулася з відповідними позовами до суду. За фактом незаконного відведення земель наразі також триває досудове розслідування за ч. 2 ст. 364 КК України ( зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).
 
 
Прес-служба прократури Харківської області

 

кількість переглядів: 2306