Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2019

Нове слухання справи про жорстоке вбивство листоноші: спільники отримали 15 й 13 років позбавлення волі

Вироком Комінтернівського районного суду м. Харкова засуджено чоловіка й жінку, що у липні 2013 року убили листоношу неподалік с. Водяне Зміївського району.

Як розповів керівник Харківської місцевої прокуратури № 5 Володимир Калюга, за розбій та умисне вбивство з корисливих мотивів (ч. 4 ст. 187, п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України) 43-річному чоловікові присудили 15 років позбавлення волі, його 36-річній пособниці – 13.
Нагадаємо, 42-річну поштарку вбили на дорозі між двома селами Зміївського району. З сумки загиблої зникли 40 тис. грн., призначені на виплату пенсій.
 
Підозрюваних у скоєнні злочину затримали того ж дня на території Запорізької області, де вони намагалися сховатися. Ними виявилися двоє мешканців Зміївщини. Жінка, причетна до нападу, певний час працювала разом із загиблою, тому могла знати, коли в листоноші буде при собі значна сума, а також про маршрути її пересування. Разом із співмешканцем вони підстерегли жертву на малолюдній дорозі. Чоловік наніс поштарці кілька ножових поранень. Від отриманих травм жінка померла, а нападники забрали з її сумки гроші та втекли.
 
Варто відзначити, що на момент скоєння зухвалого злочину зловмисниця була вагітною (дитина з’явилася на світ уже в місцях позбавлення волі).  Свою участь у злочині вона заперечувала, перекладаючи вину на спільника. За її словами, після вбивства вона робила все, що казав чоловік, бо боялася його. Однак слідством було зібрано достатньо доказів, які підтверджують скоєння злочину за попередньою змовою.
 
Вирок Комінтернівського районного суду – не перший у цьому провадженні. У 2014 році спільники почули вирок Зміївського районного суду області. Чоловік і жінка не погодилися із призначеним покаранням та оскаржили його. Апеляційна інстанція направила справу на новий розгляд – до Комінтернівського суду.



Прес-служба прокуратури Харквіської області

кількість переглядів: 2224