Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2019

Зловмисник, що під виглядом «галантного кавалера» пограбував дівчину, отримав 5 років позбавлення волі

Вироком Фрунзенського районного суду м. Харкова 22-річного харків’янина визнано винним у шахрайстві та грабежах (ч. 2 ст. 190, ч. 2 ст. 186 КК України).

Як розповіла начальник управління прокуратури області Тетяна Сотнікова, зловмиснику присудили 5 років позбавлення волі.
 
Обставини справи:
 
Злодій діяв за відпрацьованою схемою: заводив нові знайомства, «втирався» в довіру, а потім грабував.
 
Так, у квітні минулого року біля одного із супермаркетів він познайомився із молодим чоловіком. «За знайомство» вирішили випити разом та придбали пляшку віскі. Щоб розважитися – ввімкнули музику на телефоні. Побачивши, що в нового знайомого мобільний, який можна вигідно продати, зловмисник підшукав слушного моменту та попросив скористатися телефоном товариша. Той без жодних сумнівів дав мобільний, а сам відійшов у справі на кілька хвилин. У цей час шахрай втік разом з телефоном. Того ж вечора засуджений заклав викрадений мобільний в ломбард.
 
Трьома днями пізніше жертвою зловмисника стала дівчина, з якою він познайомився в кафе. У компанії друзів вони розважалися усю ніч. Увесь час чоловік пильно слідкував за тим, куди нова подруга ховає гаманець і телефон. На ранок він запропонував провести дівчину. Вже в під’їзді будинку він силою видер з рук супутниці сумку з грошима, мобільним і документами та втік.
 
Довідково:
 
Вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2502