Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2019

Хулігана, що побив дільничного під час затримання, засудили до 3 років за ґратами

Вироком Харківського районного суду області 25-річного місцевого мешканця визнано винним в опорі та спричиненні легких тілесних ушкоджень правоохоронцю та незаконному вирощуванні конопель (ч. 2 ст. 342, ч. 2 ст. 345, ч. 1 ст. 310 КК України).

Як розповіла начальник управління прокуратури області Тетяна Сотнікова, враховуючи невідбуте покарання за інше кримінальне правопорушення, зловмиснику за сукупністю злочинів присудили  3 роки позбавлення волі.
 
Обставини справи:
 
Подія трапилася в грудні 2017 року в одному із сіл Зміївського району. Засуджений випивав разом з друзями на літньому майданчику біля крамниці. Напідпитку у чоловіка виник конфлікт з покупцем, який прийшов до магазину. Нетверезий злочинець погрожував опоненту пістолетом для спортивної сртільби, а коли потерпілий намагався піти, наздогнав його та кілька разів ударив.
 
На місце події викликали правоохоронців. Дільничний офіцер наздогнав хулігана на сусідній з магазином вулиці. Зловмисник поводився агресивно й чинив супротив поліцейському. Він погрожував правоохоронцю розправою, а потім накинувся на нього з кулаками. Злочинець бив дільничного руками й ногами по голові, спричинивши легкі тілесні ушкодження.
 
Під час досудового слідства з’ясувалося також, що злочинець облаштував на власному подвір’ї  в сел. Хорошеве конопляну «плантацію». У чоловіка вилучили 26 кущів наркотичних рослин.
 
Довідково:
 
За хуліганство в крамниці (ч. 4 ст. 296 КК України) чоловіка засудили до 3 років позбавлення волі у квітні 2018 року. Покарання за новим вирком приєднали до раніше призначеного шляхом поглинення більш м’якого більш суворим.
 
 
Прес-служба прокуратури Харкіської області

кількість переглядів: 2463