Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2019

Викрили групу наркозакладників, які торгували метадоном на території міста й області. Наразі слідству відомо про 350 «чеків» (фото)

Харківська місцева прокуратура №5 спільно зі співробітниками Управління протидії наркозлочинності ГУ НП в області та  Основ`янського ВП ГУ НП в області викрили та затримали групу наркозакладників, які реалізовували метадон на території міста Харкова та області.

За інформацією керівника місцевої прокуратури Володимира Калюги, досудове розслідування проводиться за фактом незаконного зберігання та збуту наркотиків, вчинених повторно за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах (ч. 2 ст. 307 КК України).
 
На даний час встановлено шістьох громадян України віком від 22 до 45 років. Четверо з них – мешканці м. Барвінкове Харківської області, двоє – Харкова.
 
За даними слідства, наркоділки приймали замовлення від покупців на мобільний телефон. Клієнтів шукали за допомогою «сарафанного радіо». За одну дозу брали 500 грн.
 
При затриманні у зловмисників вилучено 100 так званих «чеків» з метадоном вагою 0,25 грамів кожен. Крім того, попередньо слідчим шляхом встановлено низку епізодів масового збуту метадону загальною кількістю 250 «чеків».
 
Зловмисники затримані у порядку ст. 208 КПК України. Наразі прокуратура направила до Червонозаводського районного суду м.Харкова клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування триває.   
 
Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 
 
 
 


Прес-служба прокуратури Харкіської області

кількість переглядів: 2161