Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2019

Прокуратура в апеляції відстояла довічне позбавлення волі для харків'янина, який вчинив подвійне вбивство щоб повернути борг (відео)

Прокуратура області відстояла в Харківському апеляційному суді покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна для 32-річного харків’янина, якого визнано винним у скоєнні розбою, подвійного вбивства з корисливих мотивів та замаху на умисне вбивство (ч. 4 ст. 187, п. п. 1, 6 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 6 ч. 2 ст. 115 КК України).

Як розповів начальник відділу прокуратури області Ігор Чуб, апеляційний суд відмовив засудженому у задоволенні апеляційної скарги та залишив вирок суду першої інстанції без змін.
 
Нагадаємо, 2 серпня 2016 року близько 8 години ранку зловмисник переліз через паркан домоволодіння своїх знайомих та, дочекавшись поки господар вийде з будинку, напав на нього з ножем.
 
На крики чоловіка про допомогу, з будинку вибігли дружина та сестра господаря. Жінки намагалися відштовхнути нападника від чоловіка. Однак їм це не вдалося. Тоді дружина побігла до будинку, щоб взяти зброю. Тим часом зловмисник розпилив у обличчя сестрі потерпілого газ з балончику і вдарив ножем у грудну клітину. До злодія підійшов господар, який встиг отямитися. Між чоловіками зав’язалася бійка. Нападник продовжував бити чоловіка ножем, доки той не перестав подавати ознаки життя. На ганок вийшла дружина господаря з травматичним пістолетом, з якого вона намагалася вистрілити у нападника. Останній підійшов до жінки, вибив з її рук пістолет та кілька разів вдарив її ножем, потім підняв з землі цеглину та добив жінку.
 
Після вбивства зловмисник проник до будинку, однак не зміг там знайти нічого цінного. Він повернувся у двір та зняв з убитих золоті прикраси на загальну суму понад 40 тис. грн. Потім втік.
 
Поки злодій розправлявся з подружжям, сестра втекла до будинку та заховалася у ванній кімнаті. Саме вона і викликала правоохоронців, коли вбивця покинув домогосподарство.
 
Господар (1958 р.н.) отримав 17 ножових поранень, його дружина (1971 р.н.) - 6. Родичку потерпілих (1954 р.н.) з ножовими пораненнями у грудну клітину госпіталізували до лікарні.
 
Як з'ясувалося у ході слідства, батько засудженого позичив потерпілому близько 4 тис. доларів США. Невдовзі кредитор помер. Боржник не хотів віддавати позичене і "годував" сина кредитора обіцянками. Тоді син вирішив вчинити розбійний напад на боржника і таким чином забрати борг. 
 
Затримали зловмисника "по гарячих слідах".
 
 
Відеокоментар процесуального керівника у кримінальному провадженні – прокурора відділу прокуратури області Максима Мозгового
 
Прес-служба прокуратури Харкіської області

кількість переглядів: 2744