Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2019

Вбивця пенсіонерів-дачників проведе решту життя за ґратами

За принципової та послідовної позиції прокурора Верховний Суд України залишив чинними вироки попередніх судових інстанцій, якими призначено довічне позбавлення волі убивці подружжя пенсіонерів.

Як розповіла заступник керівника Чугуївської місцевої прокуратури Оксана Черкашина, трагедія трапилася влітку 2016 року на території одного із садових товариств Зміївського району. 28-річний чоловік з метою наживи пробрався на подвір’я літнього подружжя та жорстоко розправився з пенсіонерами-дачниками. Зловмисник бив стареньких металевою арматурою, яку знайшов у їхньому ж дворі. А після того, як вони перестали подавати ознаки життя, обшукав будинок та забрав усі цінні речі: мобільні телефони, каблучку тощо.
 
Однак потайки втекти з місця злочину вбивці не вдалося – його побачив сусід загиблих. Він намагався зупинити злодія, проте і сам став жертвою. Нападник також ударив його арматурою, від чого потерпілий втратив свідомість. Врятувала чоловіка лише своєчасно надана медична допомога.
 
Зловмисника затримали того ж дня на одному з харківських вокзалів. У нього вилучили речі загиблих.
 
У  січні 2017 року  вироком Балаклійського районного суду жорстокого злодія визнали винним у вбивстві двох осіб з корисливих мотивів та замаху на вбивство ще однієї людини з метою приховати інший злочин (пп. 1,6 ч. 2 ст. 115 , ч. 2 ст. 15 пп.9,13 ч. 2 ст. 115 КК України). Його засудили до довічного позбавлення волі.
 
Чоловік намагався оскаржити вирок. Апеляційна та касаційна інстанції погодилися з доводами та позицією прокурора та залишили призначене покарання без змін.
 
Постанова суду набула чинності та оскарженню не підлягає.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2533