Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2019

Прокуратура затвердила обвинувачення жінці, що через службові махінації заволоділа майном померлої компаньйонки

Харківська місцева прокуратура № 6 направила до Харківського районного суду обвинувальний акт стосовно 60-річної жінки, підозрюваної у незаконному заволодінні коштами  в особливо великих розмірах, вчиненому шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України).

Як розповів керівник місцевої прокуратури Андрій Яковлев, у 90-і роки жінка разом з подругою заснувала мале торговельне підприємство, яке оформили як юридичну особу. Тривалий час вони вели спільний бізнес. Фірма розвивалася та придбала магазин у м. Мерефа.
 
У 2017 р. компаньйонка обвинуваченої померла. Тоді жінка вирішила заволодіти спільним майном. Вона одноособово провела збори учасників малого торговельного підприємства та виключила померлу подругу із засновників. Таким чином зловмисниця отримала безперешкодний доступ  до розпорядження майном підприємства.
 
Вона майже одразу продала магазин в Мерефі. За документами «бізнес-вумен» отримала за нього трохи більше 100 тис. грн. Проте за висновками експертів, нерухомість оцінюється майже в 1,9 млн. грн.
 
Незаконними діями жінка спричинила спадкоємцям своєї компаньйонки збитки на суму понад 1,2 млн. грн. (пропорційно до розміру часток у статутному капіталі).
 
Наразі на спірний магазин за клопотанням прокурора накладений арешт.
 
Відповідно до санкції статті, жінці загрожує до 12 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2536