Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.05.2019

Нелюд, який побив вагітну так, що вона втратила дитину, та вбив молотком рідну матір, отримав пожиттєвий вирок

Фрунзенський районний суд м. Харкова підтримав позицію Харківської місцевої прокуратури №3 та визнав винним 30-річного харків'янина в убивстві матері та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до переривання вагітності, своїй співмешканці (п. 13, ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 121 КК України). 

Суд призначив чоловіку покарання у вигляді довічного позбавлення волі.
 
Як розповів керівник місцевої прокуратури Руслан Скуратович, чоловік вже був раніше засуджений за умисне вбивство. Після повернення із місць позбавлення волі, він вів аморальний спосіб життя  - ніде не працював, пиячив, поводив себе агресивно.
 
У березні 2015 року чоловік жорстоко познущався над співмешканкою, вагітною на 28 тижні. Він бив її руками і ногами по животу, обличчю та спині. У результаті 30-річна жінка втратила дитину.
 
Лікарі повідомили про надзвичайну подію правоохоронців. Проте  співмешканка пожаліла нелюда та відмовилася писати заяву і надавати будь- які покази.
 
Через кілька місяців – у грудні того ж року, п’яний чоловік посварився з матір’ю, схопив молоток та кілька разів вдарив ним 59-річну жінку по голові. Від отриманих травм вона померла. Свідком вбивства стала співмешканка чоловіка. Убивця наказав їй тікати і пригрозив убити, якщо вона залишиться.
 
Коли жінка пішла з квартири, вбивця зателефонував до поліції і повідомив, що співмешканка вбила його матір. Однак у ході слідства ця версія не підтвердилася, і слідчі з’ясували справжні обставини трагедії.
 
Довідково:
 
Вирок суду не є чинним, оскільки триває час на його апеляційне оскарження. Наразі на вимогу прокуратури зловмисник перебуває під вартою.



Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2311