Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.06.2019

Прокуратура передала до суду справу зловмисників, які намагалися продати квартиру, поки її власник перебував за кордоном

Харківська місцева прокуратура №4 направила до Московського районного суду м. Харкова обвинувальний акт стосовно 4-х харків’ян віком від 44 до 73 років, яких підозрюють у оборудках з нерухомістю.

За інформацією в.о. керівника місцевої прокуратури Андрія Сапсая, у ході досудового розслідування встановлено, що у березні 2019 року зловмисники намагалися продати житло, господар якого виїхав за кордон.
 
«Вони дізналися, що у одній із квартир, розташованих у Московському районі м. Харкова, тривалий час ніхто не мешкає і вирішили її продати. Зловмисники розмістили оголошення з привабливою ціною та, навіть, влаштовували перегляди для можливих покупців. Через деякий час знайшлася молода родина, яка погодилася придбати двокімнатну квартиру за 600 тис. грн.», - розповів А. Сапсай.
 
У подальшому підозрювані запросили покупців до нотаріуса, та  надали підроблені документи на майно та паспорт громадянина України на ім’я власника нерухомості з вклеєною фотокарткою одного із зловмисників. 
 
Підозру оголошено за фактом замаху на шахрайство за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах  (ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України).
 
Максимальна санкція статей передбачає 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.



Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2488