Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2019

Прокуратура відстояла довічне позбавлення волі для серійного вбивці

Харківський апеляційний суд підтримав позицію прокуратури та призначив екс-правоохоронцю, що убив трьох літніх жінок, покарання у вигляді довічного позбавлення волі.   

Як розповіла начальник управління прокуратури області Тетяна Сотнікова, чоловіка визнано винним в низці розбійних нападів та умисних вбивств з корисливих мотивів, а також крадіжці (ч. 3 ст. 187, п.п. 6, 13 ч. 2 ст. 115, ч.2 ст.185 КК України).   
 
Обставини справи:   
 
Прокуратура довела у суді, що в період з лютого 2009  по вересень 2010 року колишній правоохоронець жорстоко розправився з трьома пенсіонерками у Вовчанському районі області. Мотивом кожного разу ставали гроші. До злочинів чоловік готувався заздалегідь: брав з собою рукавички, щоб не залишати слідів, ліхтарик  та необхідне «знаряддя».
 
Перше убивство він вчинив узимку 2009 р. Зловмисник уночі пробрався до будинку літнього подружжя через вікно котельні. Поки господарі спали, незваний гість, підсвічуючи ліхтариком, шукав в оселі кошти. У цей час прокинулася 61-річна хазяйка дому. Щоб жінка не зчинила галасу, зловмисник кілька разів ударив її по голові металевою палицею, яку приніс з собою. Від отриманих травм потерпіла померла на місці. Убивця забрав з будинку близько 2 тис. дол. та втік. Знаряддя злочину душогуб втопив у річці, а коштами розпорядився на власний розсуд.
 
За півроку він знову пішов «на справу». Так само вночі чоловік проліз до будинку самотньої пенсіонерки. Зловмисник задушив бабусю та забрав з дому старенької усі її заощадження – 2,5 тис. грн.
 
Ще однією жертвою убивці у вересні 2010 р. стала також літня жінка, що мешкала сама. Екс-правоохоронець діяв за «відпрацьованою» схемою: вночі пробрався до будинку через вікно та задушив хазяйку дома, після чого забрав з оселі гроші та втік. Цього разу йому вдалося відшукати в будинку лише 700 грн.
 
Затримали зловмисника після крадіжки коштів з припаркованого автомобіля. Тоді чоловік зізнався також і в інших злочинах.
 
Довідково:
 
У грудні 2016 р. вироком Чугуївського міського суду області серійного вбивцю засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Однак прокуратура не погодилася із занадто м'яким покаранням та звернулася в апеляцію з вимогою більш суворого покарання.
 
Наразі вирок апеляційного суду набув чинності.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2094