Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.06.2019

Обрано запобіжний захід для підозрюваного в причетності до нападу на харківського відеооператора

Київський районний суд м. Харкова обрав 26-річному підозрюваному в причетності до нападу на відеооператора одного з місцевих телеканалів, запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з електронним засобом контролю.

Проте Харківська місцева прокуратура №2 клопотала про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Наразі прокурор готує апеляційну скаргу.
 
Нагадаємо, харківський журналіст постраждав під час зйомки конфлікту на території ТЦ «Барабашово» ввечері 7 червня. Його побили та пошкодили відеокамеру. Наразі 36-річний оператор знаходиться у лікарні в тяжкому стані.
 
На даний момент встановлений один з підозрюваних, який перешкоджав журналістській діяльності. За даними слідства, зловмисник погрожував оператору фізичним насильством, а після того, як журналіст був змушений покинути місце події, разом із співучасниками конфлікту почав переслідувати його, дістав предмет, схожий на пістолет, та вистрелив у бік співробітника ЗМІ.
 
Підозрюваному інкримінується скоєння злочинів, передбачених ч. 3 ст. 171, ч. 1 ст. 345-1, ч. 4 ст. 296 КК України (перешкоджання професійній діяльності журналіста за попередньою змовою групою осіб; погроза вбивством, насильством чи пошкодженням майна щодо журналіста у зв’язку з виконанням ним законної професійної діяльності; хуліганство, вчинене групою осіб, із застосуванням предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень).
 
Досудове розслідування триває. Встановлюються всі обставини справи та інші особи, причетні до скоєння злочину.
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1918