Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.06.2019

Чоловік, що жорстоко побив товариша та залишив помирати в зачиненому будинку, отримав вирок

Вироком Лозівського міськрайонного суду області 23-річного місцевого мешканця визнано винним в нанесенні смертельних тілесних ушкоджень товаришу та крадіжці (ч. 2 ст. 121, ч. 2 ст. 185 КК України).

Як розповів керівник місцевої прокуратури Ігор Білодід, зловмиснику присудили 7,5 років за ґратами. Разом з тим в судових дебатах прокурор наполягав на покаранні у вигляді 8,5 років позбавлення волі. Наразі вирішується питання щодо внесення апеляційної скарги з метою призначення більш суворого покарання.
 
Обставини справи:
 
Подія трапилася наприкінці червня минулого року. Обвинувачений випивав у гостях у літнього  товариша.  За чаркою чоловіки стали хизуватися тюремним минулим (обидва – раніше судимі). Тюремні спогади переросли в з’ясування стосунків.
 
Намагаючись довести свою перевагу, нетверезий гість накинувся на друга з кулаками та бив його, аж поки він не впав. Зловмисник наступив потерпілому на руку, щоб він не пручався, та добивавав лежачу жертву   палицею.  Чоловік наніс товаришу не менше 17 ударів по різних частинах тіла Після цього зачинив його в будинку, щоб він не міг покликати на допомогу, та пішов. Від отриманих травм потерпілий помер за кілька годин.
 
Злодій повернувся до місця злочину тієї ж ночі. За його показами він нібито забув деякі речі в домі жертви. До оселі обвинувачений проліз через кватирку та разом із забутими речами прихопив також і майно господаря: кілька мобільних телефонів, пневматичну рушницю, будівельний фен тощо.
 
Довідково:
 
Вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.



Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2379