Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.06.2019

У руйнації монументу на честь проголошення незалежності України в саду Шевченка підозрюють студента одного з харківських вишів (фото)

Харківська місцева прокуратура № 1 повідомила про підзору студенту одного з харківських вишів, який за даними слідства, причетний до пошкодження монументу в саду ім. Т. Г. Шевченка.

За інформацією керівника Харківської місцевої прокуратури №1 Катерини Шевцової, п’ятикурснику інкримінується скоєння злочинів, передбачених ч. 2 ст. 298, ч. 1 ст. 296 КК України (умисне незаконне пошкодження об’єкту культурної спадщини й хуліганство).
 
На початку травня цього року підозрюваний відпочивав з товаришами на території саду ім. Т. Г. Шевченка. Компанія вживала алкоголь.
 
Як встановило слідство, напідпитку 21-річний парубок почав розхитувати плиту з написом «На честь самовизначення української нації», яка була встановлена з нагоди прийняття Декларації про Державний суверенітет України. Унаслідок хуліганських дій студента пам’ятний знак упав та розколовся на дві частини.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. За руйнацію об’єкту культурної спадщини йому загрожує до 3 років позбавлення волі.
 
Довідково:
 
Згідно з наказом директора Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації за № 142 від 15 жовтня 2015 року, зазначену плиту затверджено до переліку об’єктів культурної спадщини.
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2343