Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.06.2019

Прокуратура у суді вимагає повернути державі понад 200 га землі, яку незаконно передали в оренду фермеру

Дергачівська місцева прокуратура направила до господарського суду області позовні заяви про повернення з незаконної оренди у власність держави земель вартістю понад 5,7 млн. грн.

За інформацією заступника керівника Дергачівської місцевої прокуратури Олексія Кушнаренка, йдеться про 236 га землі сільськогосподарського призначення на території Богодухівського району.
 
«Зазначені ділянки фермер отримав в оренду на 20 років за рахунок земель державної власності у 2016 році. Однак ці сільгоспземлі виділені незаконно, зокрема, без проведення передбачених чинним законодавством торгів. Оскільки підприємець уже мав у користуванні сільськогосподарські землі, він не мав права на безкоштовне отримання додаткових ділянок», - пояснив О. Кушнаренко.
 
З метою повернення 236 га землі державі прокуратура звернулася до суду з вимогами про визнання незаконними та скасування наказів органу влади, визнання недійсними та скасування державної реєстрації договорів оренди та повернення ділянок у розпорядження держави.
 
Наразі позов перебуває на розгляді.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2335