Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.06.2019

Прокуратура через суд домоглася скасування угод, якими безпідставно підвищено ціну на газ для дитсадка

Господарський суд Луганської області задовольнив позов прокуратури щодо визнання недійсними додаткових угод, якими одне  ТОВ підвищило ціни на газ для дитячого садка на Луганщині.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Валерій Лялюк, на початку цього року дошкільна установа через проведення торгів уклала договір на постачання газу з одним з ТОВ.  Відповідно до умов документу, протягом року дитсадок мав заплатити постачальнику за послуги 629 тис. грн.
 
Однак фірма без належних правових підстав ініціювала додаткові угоди та підвищила вартість палива майже на 20%. За цінами, які не мали під собою належного обґрунтування, дошкільний заклад встиг зайво сплатити 13 тис. грн.
 
Завдяки своєчасній реакції  Лисичанської місцевої прокуратури до суду був направлений позов про визнання додаткових угод з новими цінами недійсними й компенсацію зайво витрачених коштів навчальному закладу.
 
Нагадаємо, що Господарський суд Луганської області у зв’язку з проведенням операції Об’єднаних сил на сході України з вересня 2015 року працює у Харкові. Згідно з наказом Генерального прокурора України участь у справах за позовами  прокуратур Донецької та Луганської областей здійснюють прокурори прокуратур за місцем знаходження суду. Тому за даним позовом інтереси держави в суді представляли прокурори Харківської області, які довели, шо підвищення ціни, передбаченої основним договором, є безпідставним. Наразі додаткові угоди, які постачальник нав’язав дитячому садочку, за рішенням суду скасовані.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2140