Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.07.2019

Двоє поліцейських підозрюються у збиранні штрафів до власної кишені з водіїв

Прокуратура Харківської області затвердила підозри двом співробітникам Вовчанського відділу поліції ГУНП в Харківській області за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними заступника начальника управління прокуратури області Сергія Перепелиці, старший сержант та сержант поліції вимагали та отримали кошти від водія за непритягнення до адміністративної відповідальності.
 
Так, співробітники поліцейського сектору реагування патрульної поліції райвідділу налагодили схему додаткового заробітку. Під час виконання своїх службових обов’язків на службовому автомобілі вони зупиняли місцевих водіїв та провокували їх на дачу хабара.
 
В одному з таких випадків поліцейські зупинили автівку та почали «перевірку». Потім повідомили водію, що він керує автомобілем у нетверезому стані. Останній повністю заперечив таку обставину. Далі правоохоронці скористалися правовою необізнаністю власника машини і розповіли, що вони складуть протокол. Це потягне за собою і великий штраф, і позбавлення водійських прав.  Вирішити це питання можна лише одним способом: віддати 10 тис. грн. одразу ж на місці. Знервований та заляканий чоловік віддав вказану суму. 
 
На сьогодні в рамках кримінального провадження проведено обшуки за місцем роботи та мешкання фігурантів справи. Вилучено кошти, ймовірно отримані злочинним шляхом.
 
Досудове розслідування проводить слідче теруправління ДБР за оперативного супроводу УСБУ в області, встановлюються інші епізоди можливої злочинної діяльності вказаних осіб.
 

Прокуратура звернулася до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу та відсторонення поліцейських від займаних посад на час проведення досудового розслідування.  
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2549