Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.07.2019

Після виховної бесіди з батьком 7-річний хлопчик прожив з розтрощеним черепом п’ять днів. За вбивство сина чоловік постане перед судом

Ізюмська місцева прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно 34-річного мешканця смт. Шевченкове, який, за даними слідства, жорстко розправився з 7-річним сином.

Як розповів заступник керівника Ізюмської місцевої прокуратури Олександр Михалік, чоловікові інкримінується скоєння злочину, передбаченого п. 2, 4 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство малолітньої дитини, вчинене з особливою жорстокістю).
 
Наприкінці лютого цього року чоловік «виховував» своїх малолітніх дітей. На думку батька, семирічний хлопчик та восьмирічна дівчинка погано поводилися, бешкетували та не слухалися. Лайка перейшла в бійку. Обвинувачений схопив сина та жбурнув його на металеву стійку ліжка. Дитина вдарилася тім’яною частиною голови. Майже одразу травмований хлопчик почав скаржитися на сильний біль. Його нудило, йому було важко ходити, бо його хитало.
 
Однак «вихователь» не викликав «швидку» та забороняв робити це дружині. Малий слабшав і вже не вставав з ліжка.
 
Лише на п’яту добу до сім’ї завітали гості. Вони побачили, що з дитиною не все гаразд і викликали лікарів. Однак медики, що приїхали за викликом констатували смерть малолітнього. За даними судово-медичної експертизи потерпілий отримав черепно-мозкову травму з численними крововиливами, перелом лінійного склепіння черепа з подальшим набряком головного мозку.       
Слід зазначити, що сім’я загиблого першокласника перебувала на обліку в місцевій службі в справах сім’ї та молоді, оскільки голова родини вже мав судимість за нанесення тяжких тілесних ушкоджень старшій доньці (ч. 1 ст. 121 КК України). Коли дівчинці ще не виповнилося чотири роки, батько також виховував її побоями. Він кілька разів вдарив доньку в живіт. Малеча отримала травму у вигляді розриву одного з внутрішніх органів. 
 
Наразі на вимогу прокуратури підозрюваний перебуває під вартою. Максимальна санкція статті передбачає довічне позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2433