Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2019

«NORLAU Проект Пробації»: прокурори зустрілися з ув’язненими жінками Качанівської колонії (фото)

Начальник відділу прокуратури області Роман Дмитренко та прокурор відділу Вікторія Мельник спільно з представниками філії Державної установи «Центр пробації» в області відвідали Качанівську виправну колонію №54 у рамках пілотного проекту «NORLAU Проект Пробації».

Під час візиту відбулася чергова зустріч із ув’язненими жінками з метою відбору їх до участі у норвезько-українському проекті з впровадження прогресивної європейської моделі підготовки засуджених до звільнення.
 
Йдеться про роботу із засудженими до позбавлення волі, спрямовану на заміну покарання більш м’яким (відповідно до вимог ст.82 Кримінального Кодексу України) та заходів, що сприяють їх ресоціалізації та зменшенню ризиків вчинення повторних кримінальних правопорушень.
 
«На проміжному етапі до пілотної групи відібрано 9 жінок. З кожною ми обговорили порядок та умови можливої заміни покарання: з позбавлення волі - на виправні роботи. Зокрема, засудженим, які мають позитивні характеристики, пропонується невідбутий термін покарання провести не в колонії, а на волі - разом зі своїми рідними, за місцем мешкання. Але серед головних умов – вони повинні працювати і заробляти на життя. Зі свого боку, Центр пробації сприятиме їх працевлаштуванню через службу зайнятості, надаватиме іншу соціальну підтримку»,  -  зазначив Р.  Дмитренко.
 
Довідково:

У 2016 році між Міністерствами юстиції Норвегії та України підписано меморандум про співробітництво щодо надання Норвегією підтримки у становленні повноцінної системи пробації в Україні, а офіційний початок роботи Проекту Пробації NORLAU  - у 2018 року.

У  Харкові проект реалізується на базі Державної установи «Качанівська виправна колонія №54».

У рамках «NORLAU Проект Пробації» відпрацьовується взаємодія між установами виконання покарань та органами пробації із залученням державних та недержавних організацій до процесу супроводу засуджених для забезпечення їх успішної реінтеграції в суспільство з урахуванням норвезького досвіду із застосуванням таких робочих інструментів як «оцінка потреб і ресурсів засудженого» та складання Плану підготовки до звільнення.
 
 
 
Більше фото- тут.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3018