Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2019

Рецидивіста, що вбив літнього чоловіка та намагався заживо спалити його дружину, засудили до довічного позбавлення волі (відео)

Вироком Московського районного суду м. Харкова 61-річного чоловіка визнано винним у скоєнні злочинів, передбачених 4 ст. 187 , п. 6 ч.2 ст.115,  ч.2 ст. 15 п.1, 6, 9 ч.2 ст. 115 КК України (розбій; умисне вбивство та замах на вбивство ще однієї особи з метою приховати скоєне).

Як розповів начальник відділу прокуратури області Ігор Чуб, зухвалому злодію призначили покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
У червні минулого року засуджений звільнився з місць позбавлення волі, де провів 15 років за розбій і зґвалтування.  Провівши на волі лише тиждень, чоловік пішов на новий злочин.
 
Через незачинені двері рецидивіст зайшов до приватного будинку  по вул. Сабурівський у Харкові. Він ударив по голові власницю помешкання, кинув жінку на ліжко, роздягнув та зв’язав її ж речами. Щоб жертва не кричала, затулив їй рота ганчіркою.
 
У домівці злодій намагався відшукати гроші, однак в цей час з ранкової прогулянки повернувся господар оселі. Розбійник погрожував небажаному свідку та вимагав віддати заощадження. Чоловік намагався чинити супротив, за що нападник накинувся на нього з ножем й наніс близько 10 поранень у різні частини тіла. Від отриманих травм потерпілий помер.
 
Після вбивства зловмисник не квапився залишати місце злочину, він спокійно виправ і випрасував свої речі та приготував їжу. Весь цей час власниця будинку лежала зв’язана.  Щоб приховати скоєне, рецидивіст вирішив розправитися і з нею, він поклав безпорадну жінку до ванної й увімкнув гарячу воду. Після цього злодій підпалив речі в одній з кімнат, зачинив будинок на ключ і втік, прихопивши з собою 1200 грн. та деякі побутові речі.
 
Життя господині дому врятували сусіди. Вони прийшли, на відчайдушні крики жінки, яка зуміла частково звільнитися та покликати на допомогу.
 
Довідково:
 
Вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
Відеокоментар прокурора відділу прокуратури Харківської області Яни Бондарчук.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2798