Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.07.2019

Брати, що убили таксиста заради наживи, отримали вирок (відео)

Вироком колегії суддів Київського районного суду двох братів визнали винними у розбійному нападі та убивстві таксиста (ч. 4 ст. 187, п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України).

Як розповів начальник відділу прокуратури області Ігор Чуб, одному з чоловіків присудили 14 років позбавлення волі. Іншому, якому інкримінували також незаконне зберігання боєприпасів (ч. 1 ст. 263 КК України), суд призначив покарання у вигляді 14 років і 9 місяців позбавлення волі. Обом – з конфіскацією майна.
 
На момент скоєння злочину молодшому зі зловмисників щойно виповнилося 19 років, він навчався у харківському виші. У січні 2018 року до нього приїхав погостювати 22-річний двоюрідний брат. Обидва парубки не працювали й мали скрутне матеріальне становище. «Поліпшити» фінансовий стан родичі вирішили розбоєм.
 
Вони розробили план, за яким мали напасти на таксиста. Спільники навіть домовилися про те, які місця займуть в машині, щоб водій не міг чинити супротив. Потенційну жертву обирали на стоянці біля залізничного вокзалу.
 
Зловмисники попросили чоловіка відвезти їх до гуртожитку. Прибувши до кінцевого пункту, молодший брат накинувся на водія з ножем та почав наносити чисельні удари. Старший у цей час бив чоловіка кулаками.
 
Від гострої крововтрати потерпілий помер на місці. Нападники викинули тіло загиблого до яру, розташованого неподалік. Авто заховали за одним із гуртожитків. З машини забрали мобільну техніку, 250 грн, особисті документи жертви й документи на транспортний засіб. Після цього зловмисники втекли з місця події.
 
Довідково:
 
Вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
Відеокоментар прокурора відділу прокуратури області Андрія Бєлашова.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2505