Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.07.2019

Домашній тиран, що жорстоко побив літню маму, а потім морив її голодом та спрагою, отримав вирок

Вироком Ленінського районного суду м. Харкова 50-річного чоловіка визнано винним в нанесенні  тяжких тілесних ушкоджень старенькій мамі, що спричинили смерть ( ч. 2 ст. 121 КК України). Зловмиснику присудили 9 років позбавлення волі.

За словами керівника Харківської місцевої прокуратури № 1 Катерини Шевцової, прокурор просив у суді максимального покарання, передбаченого санкцією статті (10 років позбавлення волі), тому після вивчення повного тексту вироку планується оскарження рішення першої інстанції в апеляційному порядку.
 
Обставини справи:
 
Наприкінці грудня 2017 р. засуджений під час сімейної сварки жорстоко побив 87-річну неньку. Жінка протягом тижня не могла піднятися з ліжка через отриманні ушкодження. Щоб дошкулити матері, син не давав їй їжі та навіть води. Більше того, він залякав батька та заборонив йому доглядати за дружиною і годувати її. А щоб літній чоловік нікому не повідомив про події в домі, зловмисник забороняв йому користуватися телефоном.
 
Страждання матері лише забавляли тирана. Він вигадував нелюдські форми знущання над безпорадною жертвою, як-то розбити сире яйце на обличчя прикутої до ліжка жінки.
 
За тиждень в гості до батьків завітала донька, яка жила окремо. Вона негайно відвезла ледве живу матір до лікарні та повідомила про злочин до поліції. Однак медики відмовили в госпіталізації, діагностувавши в потерпілої перелам шийки стегна.
 
За два дні після візиту до медустанови літня жінка померла. За даними експертизи причиною смерті стала сукупна травма грудної клітини, що спричинила легенево-серцеву недостатність.
 
Варто відзначити, що чоловік, який так жорстоко повівся з найріднішою людиною, неодноразово попадав під увагу правоохоронців за домашнє насильство. Через жорстокість та постійні бійки від нього свого часу пішла дружина разом із сином. Окрім того, він двічі поставав перед судом за нанесення тілесних ушкоджень матері (у 2013 та 2015 роках). Проте відповідальності за свою жорстокість він жодного разу не поніс, оскільки ненька пробачала його та жаліла, сподіваючись, що син виправиться.
 
Однак домашній тиран не виправдав сподівань старенької та вже після судового примирення неодноразово піднімав руку на батьків, що зрештою призвело до трагічних наслідків.
 
Довідково:
 
Вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2147