Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.07.2019

Прокуратура поновила права хлопця-сироти, що опинився в складних життєвих обставинах

Прокуратура області вживає заходів щодо забезпечення конституційних прав і свобод неповнолітніх, які утримуються у Державній установі «Харківський слідчий ізолятор». Особливу увагу прокурори приділяють дітям-сиротам.

Так, у лютому минулого року до слідчого ізолятора помістили 17-річного хлопця. Під час його перебування в пенітенціарній установі в неповнолітнього померла мама. При цьому батька хлопець взагалі не мав. Залишившись без матері, неповнолітній мав отримати відповідну пенсійну виплату зі втрати годувальника.
 
Щоб реалізувати права дитини-сироти прокурор відділу прокуратури області Катерина Великодна неодноразово зверталася до компетентних інстанцій, які за законом мали опікуватися юнаком до моменту призначення офіційного опікуна. Однак вони не вжили необхідних заходів для того, щоб неповнолітній міг отримати передбачену законом допомогу.
 
Спільними діями прокурора та працівників слідчого ізолятора права дитини вдалося поновити. У травні цього року юнаку, що вже досяг повноліття, допомогли скласти заяву на отримання пенсії. Документ передали до Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області, після чого хлопцю нарахували пенсію зі втрати годувальника.
 
16 липня ювенальний прокурор та пенітенціарники за участю представника банківської установи вручили дитині-сироті картку, на яку вже перераховано соціальну виплату в сумі понад 19 тис. грн.
 
 
 
Прес-служба прокуартури Харківської області

кількість переглядів: 2168