Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.07.2019

Прокуратура в суді вимагає взяти під варту підозрюваних у спробі рейдерського захоплення сільгосппідприємства

Прокуратура області направила до Київського районного суду м. Харкова клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою підозрюваним у спробі рейдерського захоплення сільгосппідприємства на Валківщині.

Як розповіла в.о. начальника відділу прокуратури області Тетяна Красінська, 23 липня близько 23:00 група осіб спробувала захопити приватне сільгосппідприємство у селі Велика Губщина Валківського району. Дії правопорушників оперативно припинили правоохоронці.
 
В рамках розпочатого кримінального провадження за вказаним фактом у порядку ст. 208 КПК України затримані 46 осіб, серед яких – громадяни Російської Федерації та мешканці тимчасово окупованих територій. У них виявили та вилучили 3 димові шашки, 4 газових балончики, 3 ліхтарики-шокери, мисливський, розкладний, а також кухонні ножі тощо.
 
Усім затриманим оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 15 ч. 1 ст. 294, ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 27 ч. 2 ст. 206-2 (замах на участь у масових заворушеннях, замах на співучасть у незаконному заволодінні майном підприємства) КК України.
 
Наразі також за заявою керівника зазначеного сільгосппідприємства до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості щодо вчинення шахрайства та підробки документів з метою незаконного заволодіння майном (ч. 4 ст.190, ч. 4 ст. 358 КК України).
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2168