Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2019

Змагання з боротьби закінчилися різаниною. У Харкові убивцю засудили до 14 років за ґратами

Вироком Московського районного суду м. Харкова 40-річного харків’янина визнали винним у вбивстві товариша та замаху на вбивство ще однієї особи (ч. 1 ст. 115, ч. 2 ст. 15 п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України).

Як розповів керівник Харківської місцевої прокуратури № 4 Володимир Купріянов, зловмисника засудили до 14 років позбавлення волі.
 
Обставини справи:
 
Влітку минулого року засуджений випивав з двома друзями. Чоловіки працювали разом на будівництві та приятелювали. Після роботи зайшли до кафе, потім продовжили вживати спиртне в посадці неподалік.
 
Нетверезі друзі влаштували «змагання» з боротьби. По черзі боролися, жартували і за свідченнями вцілілого друга, жодних конфліктів не виникало. Однак у засудженого раптово змінився настрій. Без будь-який зрозумілих причин він вихопив ножа та ударив у груди одного з товаришів. Поранений чоловік почав тікати у бік зупинки громадського транспорту та кликати на допомогу. Зловмисник наздогнав жертву, повалив на землю та добивав кулаками.
 
Коли потерпілий втратив свідомість, злодій «переключився» на іншого друга, який увесь час намагався заспокоїти нападника. Убивця так само ударив його ножем у груди. Це поранення виявилося смертельним.
 
Зловмисника вдалося затримати завдяки випадковим перехожим. Свідки також викликали «швидку», що врятувало життя першій жертві «різника».
 
Довідково:
 
Вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне  оскарження.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2025