Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2019

На Харківщині судитимуть бухгалтера сільради, шо привласнив 130 тис. грн. бюджетних коштів

Первомайська місцева прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно головного бухгалтера однієї з сільських рад Сахновщинського району.

Як розповів керівник місцевої прокуратури Володимир Говоруха, посадовцю інкримінується привласнення й розтрата бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 191 КК України).
 
Як встановило слідство, протягом червня 2017 – вересня 2018 рр. 43-річний чоловік привласнив близько 130 тис. грн.
 
Схема заволодіння коштами була доволі простою. Так звані «резервні» кошти із зарплатного фонду селищної ради бухгалтер перераховував на власну банківську картку. Потім переводив їх у готівку та розпоряджався на власний розсуд. При цьому в офіційних документах він не зазначав зайво перераховані суми.
 
Під час досудового розслідування встановлені також епізоди зайвого нарахування коштів працівникам селищної ради. Але для колег головбух не був таким «щедрим». Їм він понаднормово виділив трохи більше 3,5 тис. грн.
 
В одному з випадків обвинувачений взагалі перерахував 8 тис. грн. із зарплатного фонду на картку своєї знайомої, яка до сільської ради не мала жодного стосунку.
 
Якщо вина чоловіка буде доведена в суді, йому загрожує до 5 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2466