Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.08.2019

Харків’янин, захищаючи подругу, забив до смерті чоловіка, якого вона намагалася «обчистити». Вирок суду – 10 років за гратами

Жовтневий районний суд м. Харкова визнав винним 33-річного раніше неодноразово судимого чоловіка в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть, нанесенні легких тілесних ушкоджень,  підробленні і використанні підроблених документів та шахрайстві (ч. 2 ст. 121, ч. 1 ст. 125, ч.ч. 1,4  ст. 358, ч. 1 ст. 190 КК України).

Як розповів керівник Харківської місцевої прокуратури №2 Олександр Фільчаков, суд призначив зловмиснику покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.
 
Подія сталася у листопаді 2016 року поблизу станції метро «Холодна гора». Вночі зловмиснику зателефонувала подруга та розповіла, що у неї виник конфлікт з двома чоловіками та вони нібито погрожують їй. Вона попросила приїхати та допомогти розібратися з ними.
 
Як з’ясувалося, 26-річна жінка з новими знайомими (двома 27-річними чоловіками) пиячила у кафе. Коли молодики вийшли на вулицю покурити, співробітники кафе помітили, що громадянка почала нишпорити по кишенях їх верхнього одягу, який залишився у приміщенні. Чоловіки викликали поліцію, а жінка зателефонувала знайомому.
 
Коли «захисник» приїхав на таксі до кафе, один із нових знайомих стояв біля будівлі поруч із жінкою та тримав її за руку, щоб вона не втекла. Зловмисник підійшов до чоловіка та, навіть не намагаючись розібратися у ситуації,  кілька разів ударив його кулаком в обличчя. Останній впав на землю. Потім жінка вказала на другого чоловіка. «Захисник» підійшов до нього та теж кілька разів ударив.
 
Побачивши патрульну машину, яка під’їхала до них, зловмисник втік.
 
Потерпілих забрала швидка. Один з чоловіків отримав тяжку травму голови. Він впав у кому та за місяць, так і не прийшовши до тями, помер.
 
Крім того, навесні 2017 року, вже під час судового розгляду справи, де він був у статусі обвинувачуваного, зловмисник знайшов паспорт мешканця Донеччини. Він вклеїв у нього свою фотокартку та пішов до салону прокату велосипедів. Оскільки грошей у нього не було, він залишив замість 5 тис. грн. застави за транспортний засіб – підроблений паспорт. Велосипед зловмисник так і не повернув.
 
Довідково:
 
Вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
Наразі за клопотанням прокуратури зловмисник перебуває під вартою.
   


Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2233