Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.08.2019

Прокуратура передала до суду провадження щодо вбивства солдата під Чугуєвом (відео)

Прокуратура області направила до суду обвинувальний акт щодо 3-х підозрюваних в умисному вбивстві військовослужбовця неподалік Чугуєва та замовниці злочину.

Як розповів начальник відділу прокуратури області  Валерій Лялюк, йдеться про подію, що сталася у березні поточного року. За даними слідства  замовницею убивства стала 22-річна знайома загиблого військовослужбовця. Для розправи над чоловіком дівчина залучила трьох хлопців віком від 15 до 18 років.
 
«Мотивом вбивства стало бажання наживи. Зловмисниця дізналася, що військовий отримав чималу виплату на банківську картку. Вона підмовила знайомих побити солдата. Хлопці заманили жертву до лісосмуги та спочатку побили, а потім жінка віддала наказ добити військовослужбовця, і виконавці нанесли йому не менше 14 ударів ножами. Розправу чинили двоє старших хлопців (16 та 18 років). А наймолодший знімав на телефон фото та відео злочину», - розповів В. Лялюк.
 
Після вбивства жертву пограбували: забрали банківську картку, телефон, інші особисті речі.
 
Тіло 26-річного солдата-контрактника з чисельними колото-різаними ушкодженнями виявили в лісосмузі неподалік військової частини 16 березня 2019 року.
 
Двом безпосереднім виконавцям оголошено про підозру у вбивстві з корисливих мотивів на замовлення, скоєному групою осіб та вчиненому з особливою жорстокістю (п. п. 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України). Хлопцю, що знімав, та 22-річній підозрюваній у замовленні вбивства інкримінується вчинення злочину, передбаченого п. п. 6, 11, 12  ч. 2 ст. 115 КК України).
 
Наразі на вимогу прокуратури підозрювані перебувають під вартою.
 
Максимальна санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
 

Відеокоментар начальника відділу прокуратури області  Валерія Лялюка
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3241