Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2019

Прокуратура попередила збут контрафактних цигарок вартістю понад 1 млн. грн. (фото)

Харківська місцева прокуратура №1 спільно із співробітниками оперативно-розшукового управління Східного регіонального управління ДПСУ та оперативного управління ДФС України в області попередили збут  майже 30 тис. пачок контрафактних цигарок.

Як розповіла керівник місцевої прокуратури Катерина Шевцова, тютюнові вироби невідомого походження виявили на складі однієї із всеукраїнських логістичних компаній міста під час санкціонованих судом обшуків.
 
 
«Виявлено цигарки двох відомих брендів. Частина тютюнових виробів мала акцизні марки, схожі на підроблені, тому прокуратура звернулася з клопотанням до суду про призначення відповідної експертизи. Інша частина цигарок взагалі не мала акцизу. За попередніми підрахунками загальна ринкова вартість контрафактного тютюну становить понад 1 млн. грн. Згідно з оперативною інформацією їх мали реалізовувати на стихійних точках продажу у Холодногірському районі м. Харкова», - розповіла К. Шевцова.
 
 
Досудове розслідування розпочато за фактами незаконного виготовлення, зберігання, збуту або транспортування з метою збуту підакцизних товарів та умисного введення в обіг на ринку України небезпечної продукції (ст. ст. 204, 227 КК України).
 
 
Наразі проводяться слідчо-розшукові дії, встановлюються всі обставини справи. Прокуратура процесуально керує у кримінальному провадженні.


 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2076