Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.08.2019

Прокуратура довела у суді вину домашнього тирана-рецидивіста, який знущався над своїм батьком

Дворічанський районний суд Харківської області визнав винним 42-річного місцевого мешканця у вчиненні домашнього насильства та крадіжці (ст. 126-1, ч.  1 ст. 185 КК України).

За інформацією в.о. начальника управління прокуратури області Євгена Шевченка, зловмиснику призначено покарання у вигляді 3 місяців арешту.
 
"Засуджений проживав у будинку разом зі своїм 74-річним батьком. Він не піклувався про нього та часто завдавав психологічних страждань. Зокрема, чоловік добряче пиячив, сварився з батьком, висловлювався на його адресу нецензурною лайкою і погрожував фізичною розправою. За це зловмисник неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за ст. 173-2 КУпАП (вчинення насильства в сім’ї). За рішенням суду на нього накладалися адміністративні арешти строком на 15 та двічі по 10 діб. Але після повернення додому син продовжував вчиняти домашнє насильство", - розповів Є.Шевченко.  
 
Навесні поточного року історія повторилася – син знову прийшов додому у нетверезому стані та влаштував сварку з батьком. Крім того, забрав з літньої кухні домоволодіння металеву конструкцію з плитки, яку здав на металобрухт.
 
Довідково:   
 
Слід зазначити, що це один із перших вироків за ст. 126-1 КК України (домашнє насильство) на Харківщині.
 
Законом України № 2227-VIII від 06.12.2017 «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України з метою реалізації положень Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами» Кримінальний Кодекс доповнено цією статтею. Вона набула чинності з 11 січня 2019 року.   



Прес-служба прокуратури Харківської області
 

кількість переглядів: 1924