Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.08.2019

Восьма судимість за 5 років. Прокуратура довела у суді вину 22-річного рецидивіста, який скоїв низку корисливих злочинів

Зміївський районний суд Харківської області визнав винним 22-річного місцевого мешканця у вчиненні крадіжок з проникненням у житло та незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненим повторно та поєднаним з проникненням (ч.ч. 2, 3 ст. 185, ч. 2 ст. 289 КК України).

Як розповів в.о. начальника управління прокуратури області Євген Шевченко, суд призначив молодику покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.
 
"Засуджений, мешканець смт. Зідьки Зміївського району, вже мав 7 судимостей. З них 5 - за тяжкі корисливі злочини проти власності. Останні він вчинив всього через кілька місяців після повернення з тюрми», - повідомив Є. Шевченко.
 
У суді доведено 6 епізодів злочинів, які було вчинено з квітня до серпня 2018 року. Серед них - крадіжки перфоратору, автомобільного пилососу, шліфувальної машинки, велосипеду, мобільних телефонів тощо.
 
Злодій проникав до домоволодінь односельчан та брав майже все, що впадало йому в око та здавалося цінним. Крім того, молодик обікрав двох жінок, які заснули на зупинці в очікування транспорту. Він забрав їх сумочку, золоті прикраси та мобільні телефони. Пізніше забрав мобільний товариша по чарці.
 
До того ж у липні та серпні засуджений двічі вчинив угон скутерів із домоволодінь. Як він сам пояснив, транспортні засоби просто брав для того, щоб покататися.
 
Довідково:
 
Вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.



Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2694