Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.08.2019

На Харківщині викрито склад сурогатного алкоголю та тютюну, який «забезпечував» контрафактом крамниці відразу у кількох районах (фото)

Прокуратура Харківської області спільно зі слідчими управління фінансових розслідувань ГУ ДФС в області та за оперативного супроводу УЗЕ в області ДЗЕ НП України виявили підпільний склад сурогатного алкоголю та цигарок.




За інформацією в.о. начальника відділу прокуратури області Людмили Білозьорової, санкціоновані судом обшуки проводилися в рамках кримінального провадження за фактом незаконного виготовлення, зберігання, збуту або транспортування з метою збуту підакцизних товарів (ч. ч. 1, 3 ст. 204 КК України).
 
 
 

«Склад виявився безпосередньо в приватному будинку. Всі кімнати вщент були заставлені контрафактною продукцією. Там нарахували майже 10 тонн алкоголю, за попередніми даними горілки та коньяку, та понад 30 тис. пачок тютюнових виробів. Вся ця продукція має невідоме походження та не містить передбачених законом акцизних марок. За попередніми даними, ці товари реалізовувалися в крамницях населених пунктів відразу кількох районів області, зокрема, Богодухівському та Краснокутському», - пояснила Л. Білозьорова.
 
 
 

Наразі вирішується питання щодо арешту виявленої продукції та призначення необхідних експертиз.
Слідчі дії тривають. Встановлюються всі обставини справи та особи, причетні до незаконної діяльності.
 
 
 

Прокуратура процесуально керує у кримінальному провадженні.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2269