Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.08.2019

Прокуратура передала до суду справу «телефонного мінера» у Новобаварському районі міста

Харківська місцева прокуратура №2  затвердила обвинувальний акт 40 - річному харків’янину за фактом завідомо  неправдивого повідомлення  про підготовку вибуху у житловому будинку (ч. 1 ст. 259 КК України).

Як розповів заступник керівника місцевої прокуратури Владислав Грюк, досудовим розслідуванням встановлено, що наприкінці травня поточного року  зловмисник зателефонував на номер «102» та повідомив, що один із житлових будинків у провулку Лізи Чайкіної заміновано і невдовзі станеться вибух.
 
«Правоохоронці, зокрема спеціалісти вибухотехніки та кінологи, котрі прибули за вказаною у повідомленні адресою, оглянули близько 600 кв. м приміщень та 800 кв. м прилеглої території. З будинку було евакуйовано 180 осіб. Вибухових пристроїв чи інших небезпечних речовин не виявлено. Повідомлення виявилося неправдивим», - повідомив В. Грюк.
 
Невдовзі викрили та затримали телефонного мінера.  Він розповів, що посварився з дружиною, хильнув зайвого і просто таким чином хотів їй помститися, але жарт виявився невдалим, і він шкодує, що вчинив так.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 2 до 6 років.



Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2821